UNDGÅ DYRE FEJLTAGELSER – FÅ HJÆLP TIL ET STAUDEBED ELLER ET HAVEOMRÅDE HVOR STAUDER ER I FOKUS?

Jeg udarbejder havedesigns, hvor stauder enten indgår som en naturlig del af beplantningen eller udgør hele beplantningen.
Mange års erfaring med stauder i professionel sammenhæng har givet mig en solid viden om stauder – både hvad angår deres egenskaber, men også hvordan de kan sammensættes med andre stauder og græsser, så man får et velfungerende bed, der er smukt og harmonisk at se på.

Alle, der har prøvet at lave et staudebed, ved at det ikke er spor nemt at få et staudebed til at fungere – det kræver meget viden om de enkelte planters vækstkrav, vækstform, blomstringstider, højde og kendskab til mange sorter. Det kræver også sans for former, struktur og farver, når planterne skal sammensættes til et bed der kan leve op til ens drømme.

Mange er også lidt forskrækkede over stauder – man har hørt at det kræver rigtig meget arbejde, men det behøver ikke være sandt – det kommer helt an på valget af planter og hvordan bedet er anlagt. Jeg har selv store staudebede der kræver betydeligt mindre arbejde end et tilsvarende areal græsplæne ville have gjort.

Tidens Stauder Design har fokus på havedesign, hvor stauder er en vigtig del af designet